FÉLMÉTERES HÓ FOGSÁGÁBÓL SZABADULT KI FÜZÉR VÁRA

Kedves Látogatók!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Füzéren lehullott félméteres hó fogságából sikeresen kiszabadítottuk a vár alsó és felső kapuit, udvarát és bástyáját, ezért hétvégén (2017. január 20-22., pénteken, szombaton és vasárnap 10 órától 16 óráig) ismét várjuk Önöket Füzér Várába, a Látogatóközpontba és a Tájházakba egyaránt. Fedezzék fel velünk a páratlan szépségű hó födte várhegyet, a környező nagy-milici hegycsúcsokat!


A hétvégén lélekemelő kirándulásban lehet részük ha minket választanak, a tiszta-, friss levegő, a havas táj látványa, a középkori cserépkályhákkal fűtött vár felfedezése felejthetetlen élményt nyújthat az egész családnak. Aki nem érez magában elég bátorságot, hogy meghódítsa a magas bércet, de szívesen kimozdulna egy szép téli napon, az látogassa meg a Látogatóközpontunkban és a Tájházakban lévő kiállításainkat.

További hasznos információk:
A várparkolót ingyenesen lehet igénybe venni, de csak gyakorlott autóvezetőknek és téli gumival ajánlott, mert az út jeges, csúszik. Legközelebbi parkolóhely: Szabadság utca 11. Tájház udvara előtt. A kirándulásra szánkót is érdemes hozni! Az Alsóvár pénztára 15.15-kor zár - hogy elegendő idő álljon rendelkezésre a vár megtekintéséhez!

Kérjük, hogy az időjárásnak megfelelően öltözzenek, a várhoz egy vadregényes jól járható havas erdei úton tudnak feljutni. Ne ijessze meg, ha otthon ködös reggelre ébred, mert Füzér magasabb fekvése miatt mindig eltérő időjárási viszonyokkal találkozhat,

Itt mindig többet süt a nap.