A Látogatóközpontról

A Zempléni-hegység legszebb része a Hegyköz, melynek történetében évszázadokon keresztül fontos szerepet töltött be Füzér. A község mindezidáig megőrizte természeti, kulturális és történelmi emlékeit, melyek a Hegyköz gyöngyszemévé tették. Ltogat_Kzpont_kicsi

Füzér Község Önkormányzata határon átnyúló program keretében, Szalánc Községgel együttműködve valósította meg a Nagy-Milic Látogatóközpont és Várgondnokság épületét. A Látogatóközpont állandó és időszakos kiállítások helyszínéül szolgál, valamint feladata a turisztikai programok összefogása, egységes bemutatása, megőrizve a vidéki hagyományokat; közös turisztikai szolgáltatások, programok szervezéséhez infrastrukturális háttér biztosítása; információnyújtás a környező településekről, turisztikai szolgáltatókról, látnivalókról; mindezzel hozzájárulva a helyi lakosság életszínvonalának és a vendégforgalom növeléséhez.

Az épület 50 fős konferenciaterme kiválóan alkalmas előadások, konferenciák lebonyolítására, a kor elvárásainak megfelelő technikai eszközökkel van felszerelve. A Látogatóközpont több szervezet székhelyéül szolgál: Felső-Magyarországi Várak Egyesülete, Füzérért Alapítvány, Zempléni Hegyköz Helyi TDM Egyesület, Nagy-Milic Vidékfejlesztési Nonprofit Kft.

A településen számos természeti érték és kulturális látnivaló várja az ide érkezőket.